Blog

Vivi és Kriszta: Esküvő egyszerűen

Andrássy út, Caferol Budapest – egy nyári nap délutánján egy vidám, fiatal és boldog párral arról beszélgetek, hogy miként adták házasságra a fejüket, egyáltalán hogyan kezdődött; a megismerkedéstől egészen mostanáig – mindenre kíváncsi voltam. Grünwald Zsolt interjúja.

“Kriszta volt a főnököm, amikor elkezdtem dolgozni” – válaszol az első kérdésre Vivi, egy visszahúzódóbbnak tűnő, hosszú, barna hajú, teltebb, igazi csajszi. Barátságnak indult, idővel szépen lassan kapcsolattá vált, az elmúlt csaknem négy évben. Vivi életében Kriszta volt az első nő, de már az elején tudta hogy ez több lesz.

Kriszta külsőre vékony, melírozott hajú, tetovált, igazán fiús, aki így emlékszik a kezdetekre: “Az érzelemnyilvánítás felém már korán megtörtént, de én akkor még blokkoltam szinte mindent, az akkori párkapcsolatom miatt… Aztán később egy probléma kapcsán össze hozott minket a sors…”

Férfias csajok, de mégsem…

A lányok egy helyen dolgoznak most is, elég “férfias” a hivatásuk, egész pontosan turbinalapátokat gyártanak erőművekhez. 0-24-ben együtt vannak, mégsem mennek egymás agyára.

Elvitathatatlanul nagy a különbség a hölgyek között külsőre, azonban – ahogy mondják – ez teremti meg köztük az egyensúlyt, hiszen mindketten megőrzik az egyéniségüket. Mégis: nem határozható meg egyértelműen hogy melyikül a irányító fél. Valójában különböző területen, de mindketten azok.

Van beszólás, a napokban is volt…

Közös bennük – de nem meghatározó -, hogy kisvárosi lét után tértek a fővárosba, a hivatás kapcsán már jó pár évvel ezelőtt. Ahhoz hogy szerelmüket meg tudják élni, azonban egyáltalán nem szükséges itt élni. Kriszta édesanyja Tapolcán, nővére Szombathelyen él, mindkét helyen bátran mutatkoznak együtt is. Bár van példa beszólásra – mindenfelé -, de együtt tudják kezelni a helyzetet.

Vivi barátai egyébként inkább lemorzsolódtak, miután Budapestre költözött. A munkahelyi környezetben jött néhány új ember. Alapvetően nem részesíti előnyben a társasági létet, ezzel szemben Kriszta nagyon, ez a sportos előéletéből is jön. Most már van olyan aktivitás, amit együtt űznek, úszni, edzőterembe járnak.

Szeretek háziasszony lenni…

Vivi jól főz, ezt szerelme is megerősíti. Pedig össze kellett hangolni a kettőjük ízlését, hiszen máshonnan érkeznek alapvetően. Az pedig egyértelmű, hogy ketten is előfordulnak a konyhában. Jó az együttműködés, Kriszta szívesen kuktáskodik.

Kíváncsi vagy az összeköltözésre, a nászútra és a tervezett közös életre is?Hallgasd meg a teljes beszélgetést itt (53 perc):

Sokak szerint korai volt, de megléptük…

Hittem, és bíztam benne, hogy úgy élhetem le az életemet, mint bárki, egy hetero ember például. – Kriszta

Az esküvő. Kiszámíthatatlan, hogyan alakulnak tovább a törvényi szabályozások. Ezért inkább összeházasodtunk – mondja Kriszta. December (2020) – lánykérés, Tapolcán történt a Malom-tónál, ott, ahol később az esküvő is zajlott – a legnagyobb meglepetésemre – folytatja Vivi.

Nehéz időszakot éltek akkor, és ez a kapcsolódás segített átvészelni ezt. Bár Kriszta tartott attól, hogy a lánykérés és a márciusra tervezett esküvő között kevés idő telik el, de végül ez nem jelentett problémát. Bár a covid egy kicsit késleltette a tervek megvalósulását, júniusban végül ki tudták mondani a boldogító igent.

Egy csodás tó, egy stég és a nagy Igen…

30-40 főre tervezték az esküvőt, eszerint is valósult meg, azokkal akik a legfontosabbak. Nem volt könnyű a megfelelő időpontot kitűzni. Először nem nagyon kaptak helytálló információt a házasságkötés menetéről, de végül megtalálták a legalkalmasabb helyet – Tapolca így vált fontossá mindkettőjük számára. Az anyakönyvvezető megfelelően felkészült a számára is szokatlan helyzetre (bejegyzett élettársi kapcsolat), onnantól pedig már könnyen ment minden. A vendéglátós tudta a dolgát, az ifjú pár jól eltáncolta a nyitótáncot, a vendégek pedig jól érezték magukat, miközben klasszikus, lakodalmas zenére mulattak.

Esküvőszervezőt nem kértek fel, mindent maguknak oldottak meg, a tanuk segítségével. Sokfelől érkeztek a vendégek, ezért szállást is intéztek. Pontosan olyan volt minden, mint ahogyan azt mi elképzeltük – fogalmaz Vivi.

Mindenki elfogadó volt az esküvő, a ceremónia kapcsán, ez rendkívül megnyugtató volt a szerelmespár számára.

A lányok és a család…

A család most Vivin és Krisztán kívül egy kiskutyából és egy sündisznóból áll. Azonban szeretnék, hogy bővüljön a közösségük gyermekkel; Vivi szeretne szülni. Először társ-szülőségben gondolkodtak, de ez vakvágánynak tűnt. Úgy értékelik, hogy baráttal nem érdemes ezt elkezdeni – erre jutottak, miután többeket megkérdeztek erről. Egyedülálló hetero donort is nehéz találni. Érdeklődtek dániai klinikán is, ami elég keményen térítéses megoldás, de nem is tartják természetesnek, ezért ezt az utat sem választották. Volt szó az örökbefogadásról is, azonban amíg a biológiai lehetőség adott, addig ez sem pálya.

Tudom, ha Vivinek lesz gyereke, ahhoz nekem semmi közöm sem lehet…

Kriszta ezt jól tudja, vállalja a kockátatot. Nem szeretné sem emiatt, sem más miatt elhagyni Magyarországot!

Én miattad vagyok itt…

Vivi viszont szabadon menne, akár azonnal. Azonban nem érzi úgy, hogy kalitkában lenne. Mozgalmas az életük, itt van a család, azért több dolog szól a maradás mellett is.

EZT IS KEDVELNI FOGOD

MÉG TÖBB:Blog

Nem kommentelhető.