Blog

Élharcosok a tolerancia jegyében

Több év után újra Magyar Tolerancia és Jótékonysági Díjátadó Gála.
2022 májusában együtt köszöntik a megelőző két év díjazottjait.

A másik ember elfogadása nem elvárás, nem kérdés – egy ideális világban nem is kellene, hogy kérdés legyen – véli Amanda Elstak az esemény megálmodója.

A tolerancia nem elvárás!

2022. májusban a tolerancia és a jótékonyság csillaga ismét felragyog az égen, hiszen idén ebben a hónapban rendezik meg a díjátadó gálákat és koncertet Budapesten. A pandémia miatt az eseményeken a 2020 es 2021 évi díjazottak vehetik át az elismeréseket.

2022. május 21. 16 órától
A budapesti Metro Clubban

Amanda Elstak transzszexuális műsorvezető nevéhez több országos rendezvény fűződik, így a Magyar Tolerancia Díjátadó Gála és Jótékonysági Koncert, a Magyar AIDS Gála, és a Magyar Jótékonysági Díjkiosztó Ünnepség, valamint számos saját műsor, önálló est is.

Minden általa szervezett est közös pontja, hogy a magyar művészvilág színe-java áll mögé a kitűzött jótékonysági cél érdekében, illetve lép fel, és estjeivel évekre visszanyúlva garantáltan szórakoztatja a közönséget.


Életem egyik álma vált valóra.

– fejezte ki Amanda örömét, és lelkesedését.

Nekem sokat jelent, hogy országos jótékonysági rendezvényeket tudok életre hívni, megszervezni és lebonyolítani. Az pedig, ha egy ügy mögé ennyi szeretet, és összecsengő akarat áll, sokszor a legnagyobb erővel üt át minden elénk gördülő akadályt. – mondta.

A Magyar Tolerancia Díj célja, kitüntetni a hazai élet civil és ismert személyeket toleranciájukért, valamint a kisebbségek, a másság támogatásáért, elfogadtatásáért.

Sajnos ez még mindig téma, és sajnos erről újra beszélni kell. A világ egyre feszültebb és mi, emberek is sokszor elfelejtjük, hogy mindenki testében szív dobod, mindenki a maga tökéletességében, céllal született. A célt pedig nem nekünk kell számon kérni, a mi dolgunk élni, és élni hagyni. – foglalta össze Amanda motivációját az üggyel kapcsolatosan.

Magyar Jótékonysági Díj elismerésben azok részesülhetnek, akiknek fő mottójuk, hogy segítsünk a rászoruló embereket, és ezen meggyőződésüket nemcsak hangoztatják, hanem cselekedeteikben is jelzik, bizonyítják.

Amanda Elstak kezdeményezését közéleti személyek, ismert hírességek, elismert énekesek, előadóművészek is támogatják a 2010-ben megrendezett első díjátadó óta. Fontos számukra, hogy ne csak azt lássák az emberek, hogy évről-évre új szórakoztató műsorokat rendeznek, hanem hogy meglássák a célt is, amely szerint segíteni szeretnének embereken, és a maguk példáján keresztül kívánják a társadalomnak megmutatni azt az utat, ahol tehetnek valamit a rászorulókért.

A fellépők között vannak olyan művészek is, akik már több, mint két évtizede segítik az országos jótékonysági programokat. A teljesség igényét nélkülözve: Peller Anna, Sárközi Anita, Rácz Kati, Somorjai Ilona,  Bódy Magdi, Feyér Zita, Barabás Miki, Karda Bea, Zalatnay Cini, Bányoczky Nóra, Radics Márk József, Keskeny Márk,  Horváth Gyöngyi, Rupa Ilona, Bangó Marika, Szabrina, Endrődi Éva, Krisz Rudolf, a Retroton és a Cairo együttes.

Minden tiszteletem és szeretetem, azoké a művészeké, akik próbálnak tenni azért, hogy ne legyen ennyi elesett, rászorult ember az országban. Ha valamikor, ez most igenis aktuális téma. Az Amanda Elstak Show 25 éve alatt a legboldogabb ember voltam, lehettem, hiszen olyan emberekkel, művészekkel volt szerencsém színpadra lépni, akik nem csak szakmailag, de emberileg is elnyerték maximális tiszteletemet, akiket a fogadott családomként szeretek.

Sokszor gondolok arra a három ikonikus énekesnőre, akiktől nagyon sokat tanulhattam színpadi munkát, profizmust és szakmai alázatot: Kovács Erzsi, Mary Zsuzsi és Harangozó Teri. Mindhárman az életem részei maradnak, és velem vannak minden fellépés alkalmával. Sajnos, ők már nincsenek köztünk, ahogy pár év leforgása alatt három nagyon közeli barátot, fellépőt is elvesztettem: Marlon babát (Marlon Extravaganza), Elena Costát és “Transz Anyámat” Terry Black-et.

Valamennyien méltóak rá, hogy az általam rendezett jótékonysági rendezvényeken, műsorokon minden alkalommal megemlítsék nevüket, hiszen kiálltak a tolerancia, a sokszínűség, az egyenlőség elfogadása mellett, és segítő kezet nyújtottak kivétel nélkül minden rászoruló, elesett embernek.

Minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy folytassam jótékonysági rendezvényeim, díjátadó gáláim, szervezését.

Némethné Győry Marika kineziológus 2010-től a rendezvényeim egyik főszervezője aki évekig tanárom, mentorom volt, és ami a legfontosabb, hogy a mai napig az egyik legjobb bajbarátom. Veress Gabriella pedig az a személy, akivel a jövőben e fontos emberi értékekért fogunk harcolni egyéb fórumokon is – mondta el Amanda Elstak, szervező, a Magyar Tolerancia Egyesület elnöke.

Amandát boldoggá teszi az a tudat, hogy olyan emberekkel fogja ezt a jövőben tenni, akik hozzájuk hasonlóan az elfogadásért, az esélyegyenlőségért kiállnak és felemelik szavukat ezen jegyek mentén. Biztosak lehetünk abban, hogy ismét egy nagyszerű este lesz, és a megszokott minőségi szórakoztatás mellett helyet kap majd az ünnepélyesség is.

DÍJAZOTTAK

MAGYAR TOLERANCIADÍJ 2020 
Dr. Papp Tímea pszichiáter szakorvos, Dr. Makara Mihály belgyógyász főorvos, Dr. Horváthné Juhász Judit ny. főnővér, Dr. Bősz Anett országgyűlési képviselő, Feyér Zita énekesnő’- előadóművész, Cserdiné Németh Angéla Budapest XV. kerületi polgármester, Baranyi Krisztina Budapest IX. kerületi polgármester, Krisz Rudolf énekes előadóművész, Gy. Németh Erzsébet Budapest főpolgármester-helyettes, Dr. Dulai Roland jogász – püspök, Bagdi Tímea oktató – lelkész, Csaba Tot a tolerancia és esélyegyenlőség élharcosa, Patak Gábor egyesületi elnök, Jakab István  identitas.co alapító – főszerkesztő, Orbán Krisztina civilszervezeti – vezető, Magyar Éva  szerkesztő – riporter RTL Klub, Szily Nóra műsorvezető, pszichológus, Földvári  Zsófia  újságíró, Krakter Zsolt PR marketing manager, Pataki Etelka média szakember, Szűcs Balázs  lapkiadó – tulajdonos, Barabás Éva műsorvezető RTL Klub.

MAGYAR TOLERANCIADÍJ 2021
Kamuti Éva szakápoló, Baghy Edina Magyar Vöröskereszt 9.ker. alapszervezeti elnök, Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő (KDNP), Királyné Kövesi Tímea rendőrőrnagy (BRFK), Donáth Anna EP képviselő, Grünwald  Zsolt vállalkozó, Kovács Rita LMBTQIA segítő, Finta Zília közalkalmazott, Barna Gusztáv  vállalkozó, Molnár Piroska – Nemzet Színésze, Kossuth díjas színművésznő, Dr. Hegyi Anna jogász, Szűcs Balázs   Bp.7.ker. alpolgármester, Dr. Tüttősi Zoltán Bp.9.ker.Polg.Mest.Hiv. titkárságvezető,  Somorjai Ilona /Miss Bee/ előadóművész- énekesnő, Jalcs Irén írónő,  Szilvia Tamara Angyal  LMBTQIA aktivista,  Dr. Fülöp  László neurológus és belgyógyász főorvos, pszichológus, Anna Flóra Kárász  műsorvezető – JövőTv, Daróczi Zsuzsa Nemzeti Roma Összefogás elnöke, Turda  Viktória ügyfélszolgálat munkatárs, Angyal Nóra óvodavezető, Veress Gabriella VER-DECO Egyesület elnöke, Nagy Barbara manager , ICON Talent Management, Vercz Olivér vállalkozó, Erdei Zsolt lapigazgató – Humen Magazin, Görgei Róbert vállalkozó.

EURÓPAI  TOLERANCIADÍJ 2021
Sue Rado  fotóművész, Sheyla Bonnick a világhírű Boney.M. együttes énekesnője, REUTERS EUROPE.

A Magyar Tolerancia Díjátadó  Gála Különdíjazottjai 2021
Sóstai Kata szervező Egyesült-Királyság, Németh Kata sales manager, Horvát Ríta gazdasági szakember , Krsják Attila Youtuber, Dóka Tamás a Draq Queen Hungary rendezvény tulajdonosa.

MAGYAR TOLERANCIA NAGYDÍJAS
Schmuck Andor vállalkozó.

MAGYAR JÓTÉKONYSÁGI DÍJ 2020
Árvai Mónika rendezvényszervező, alapítvány elnök, Erős Antónia műsorvezető , Dr. Gurmai Zita  országgyűlési képviselő, Gyárfás István  vállalkozó, Jaczkó Andrea műsorszervező, Juhász  Gergely püspök, Josephine Kratelli előadóművész, Major Gabriella M.T.E. alelnöke, Dr. Molnár Valéria ügyvéd, Ongai Miklós  szakápoló, Királyvári Zsuzsanna előadóművész, Peller Anna előadóművész, Szarvas József Josh  előadóművész, Attila Tilinger  énekes-műsorvezető, Veress  Gabriella  képzőművész.

MAGYAR JÓTÉKONYSÁGI DÍJ 2021
Lukács Hajnalka szociális munkás, Szunyogh Gábor jótékonysági rendezvényszervező, Csőbör Katalin országgyűlési képviselő (FIDESZ), Krisztina Mohacsi  egyesületi alelnök, Temesvári Szilvia Bp.6.ker alpolgármester, Iványi Gábor lelkész, civilszervezeti elnök, Döme  Zsuzsanna Bp.9.ker.alpolgármester, Ilona Rupa  előadóművész- énekesnő, Détár Enikő színművésznő, Attila Bodnár vállalkozó, koreográfus, Orlai Tibor közgazdász, magánproducer, Várkonyi Attila /Dj Dominique/ lemezlovas,* Osváth Zsolt Zoltán média személyiség, vállalkozó, Viktória Vashegyi  családsegítő, Borók Szabina műsorvezető DICHTV, Dr. Méhész Magdolna belgyógyász- gasztroenterológus szakorvos, Tóth Katalin Katica énekesnő, Száva Rita Katalin producer, vállalkozó, Varbay Andrea egyesületi elnök,* Roszikné Kun Éva háziorvos asszisztens, Keskeny Márk előadóművész, Villányi-Kollár Dusán vállalkozó.

EZT IS KEDVELNI FOGOD

MÉG TÖBB:Blog

Nem kommentelhető.