Fotó: Twitter/Clover Moore
Blog

Ausztrália: szivárvány-úttal ünneplik, hogy az azonos neműek is házasságot köthetnek!

Sydney, Surry Hills – Prince Alfred Park (City of Sidney és City Hub cikkek nyomán)

Népszavazás keretében kérdezték meg az ausztrálokat 2017-ben arról, hogy törvényessé kell-e tenni az azonos neműek házasságát a kontinensen. Az 1961. évi Házassági Törvény módosítása ez alapján tette lehetővé két férfi, vagy két nő, transznemű házasságközését. Az Igen eredmény elsöprő, 61%-os volt.

Ennek emlékére készült el az a 90 méter hosszúságú, a park mentén haladó, a szivárvány színeire festett gyalogos, kerékpáros út, amelyet – a park részével együtt – a Zöld Egyenlőség (Equality Green) névvel illettek.

A Prince Alfred Park-beli átadáson részt vett Clover Moore, Sydney főpolgármestere, aki elmondta, méltó tisztelgés ez a szimbólum azon 30.000 lakos előtt, akik akkor összegyűltek, hogy megtudják a közvélemény felmérésének eredményét. Azon a napon győzött a szerelem – ezt mondta.

Fotó: Damian Shaw / City of Sydney (2017)

Alex Greenwich független városatya az “Igen” kampány egyik fő alakja, a Zöld Egyenlőség névadója, akinek munkája nyomán a választókerületében élők 74 százaléka az azonos neműek házasságának legalizálása mellett szavazott. Mr. Greenwich pedig arra emlékeztetett, hogy jelentős lépést tettek meg az LMBTQ emberek mellett, a házasság egyenlőségének megvalósítására; az egyenlőséghez vezető út azonban még nem ért véget, van még teendő.

Surry Hills már régóta a sokszínűség melletti elkötelezettség élmezőnyében van, és a Zöld Egyenlőség név nagyszerűen tükrözi ezt” – ezt már Leigh Harris, a Surry Hills körzeti elnök mondta. Hozzátette: a helyszínen festett szivárványos sétány állandó emlékeztető lesz a történelmi változáshoz való hozzájárulásunkról.

Az új gyalogút csatlakozik a darlinghursti szivárványátjáróhoz és a hamarosan megjelenő szivárványos sétányhoz Coogee Beach-nél, amelyet a Randwicki tanács egyhangúlag támogatott. Coogee szivárványa hamarosan létrejön.

Fotó: Chris Southwood

EZT IS KEDVELNI FOGOD

MÉG TÖBB:Blog

Nem kommentelhető.