A család az család
#acsaladazcsalad
Blog

A család az család – a nemektől függetlenül

Love is love – ahogy a szerelem szerelem, úgy egy család létrejötte sem függhet attól, hogy a benne lévők milyen biológiai nemmel rendelkeznek. Nem mindenki gondolja így, de nézzünk egy kicsit mögé a dolgoknak.

Istenes Bence, televíziós műsorvezető, talán az ismertség okán, és talán mert az igazságérzete is így kívánja ekként szólalt meg a témában:

Szeretetteljes környezet – ez kellene hogy legyen a kulcsszó minden családban. A szeretet jelenléte, vagy hiánya pedig független attól, hogy a gyermekáldásos közösséget egy férfi és egy nő, vagy két férfi, vagy két nő alkotja, egészen ezek bármely mozaikos, avagy szivárványos kombinációjaként fordul elő.

Nézzük, mit mond a szociológia:

A család emberek közössége vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti, házassági vagy örökbefogadási kapcsolat van. Egy család tagjai általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek.

forrás: Wikipédia
A családot továbbá az jellemzi, hogy:

a tagok közti kapcsolat alapja: jogilag legitim vagy társadalmilag elfogadott párkapcsolat (házasság, tartós együttélés) és (vagy) vérségi kapcsolat vagy jogilag rendezett örökbefogadás;

folyamatos működésében a családtagokat közösségi-érzelmi (pszichoszociális), létfenntartási és szellemi-kulturális értékek és érdekek kötik össze;

a kölcsönös egymásrautaltságból következően többfunkciós gondoskodó-ellátó rendszert jelent.

forrás: Wikipédia
A #családazcsalád kampányából is választ kaphatunk jó néhány kérdésre:
Ebben a videóban szivárványszülők és szakértők válaszolnak arctalan internetes kommentekre.

Nem csupán arról van szó, hogy egy szivárványcsalád létjogosultságának kétségbe vonása nem demokratikus, vagy hogy sérti a gyermekek jogait, és hogy ez hátrányos megkülönböztetésre ad okot. Minden gyerek – korra, nemre, bőrszínre tekintet nélkül – érdeke, hogy családban, méghozzá szerető családban nőjön fel.

Egy szerető család előszobája pedig az, hogy a gyermekáldás előtt lévő, vagy befogadó párok egymás előtt, szeretteik előtt örök hűséget fogadnak. Ez lehet a missziója egy LMBTQ esküvőnek.


Még több a #családazcsalád -ról.

EZT IS KEDVELNI FOGOD

MÉG TÖBB:Blog

Nem kommentelhető.